Dr Mark Komrads två dödshjälpseminarier i Stockholm

I februari har Claphaminstitutet tillsammans med andra arrangörer bjudit in den välkände psykiatrikern och dödshjälpexperten Dr Mark Komrad, flerårig ledamot i etikkommittén hos American Psychiatric Association, till Skandinavien för en föreläsningsturné, där han besöker Stockholm under två dagar.

Tisdag 12 februari håller Dr Komrad ett lunchseminarium på central plats i Stockholm under rubriken Physician Assisted Suicide and Euthanasia in the US, Canada and Benelux: Good Medical Ethics versus Bad Public Policy. för beslutsfattare och tjänstemän. Ett begränsat antal platser finns tillgängliga för utomstående, den som är intresserad av att delta i detta seminarium är välkommen att skicka en förfrågan till info@clapham.se för närmare info.

Onsdag 13 februari håller Dr Komrad ett öppet seminarium hos Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention av Psykisk Ohälsa (NASP) vid Karolinska Institutet. Detta föredrag med rubriken Physician Assisted Suicide and Euthanasia for Psychiatric Disorders: An Ethical Crisis är främst riktat till läkare, forskare och vårdpersonal, men även allmänhet och press är välkomna. Arrangemanget hålls i lokalen Atrium, på entréplan i Wargentinhuset, Nobels väg 12 B, Solna, kl 13.30-15.00 med tid för efterföljande mingel. Även till detta seminarium är det föranmälan, skickas till sebastian.hokby@ki.se

Vi ser dessa två seminarier som viktiga tillfällen att i Sverige informera både beslutsfattare och yrkeskåren om vilka allvarliga problem som blivit konsekvensen i Kanada och de delstater i USA som öppnat dörren för dödshjälp, och ser fram emot två värdefulla dagar i Stockholm.

Dela innehållet