Konferensen ”Uppdrag: Guds rike” – Clapham anordnar spår för kristna naturvetare

”Uppdrag: Guds rike” är en nationell konferens för ledare och andra som längtar efter att se Guds rike komma till uttryck i vår tid. Konferensen hämtar sin inspiration från den internationella European Leadership Forum. Den första svenska upplagan gick föregående höst, och nu satsar vi ännu större inför årets arrangemang.

Konferensen går i Korskyrkan, Stockholm, 22-23 november, lägre anmälningsavgift gäller fram till 1 november. All praktisk information och program hittar du på konferenssajten.

Utöver de gemensamma samlingarna finns fem olika fördjupningsspår, varav flera har ett naturligt samband med Claphaminstitutets arbete: Samhällspåverkan, Apologetik, Kristna naturvetare, Pionjär samt Förkunnare. Clapham är ansvariga för det spår som inriktar sig mot kristna naturvetare. Här är något av innehållet i detta spår:

På vilka sätt kan kristna naturvetare uppmuntra varandra och via sitt arbete vara med och utbreda Guds rike, styrka tilltron till Bibeln och vara en röst i samhällsdebatten? I detta spår kommer fokus att ligga på hur Bibeln och den kristna tron har påverkat naturvetenskaperna, både historiskt och i dag. Djupdykningar görs i ämnen som: Vilka spår av design finner vi i cellen, i naturen och i kosmos – i stort och smått? Hur harmonierar Bibelns och genetikens beskrivningar om människans ursprung? Vad har Bibelns människosyn att tillföra i debatten om Artificiell Intelligens? Några av de medverkande i spåret är Fred Nyberg (prof em i biologisk beroendeforskning), Ola Hössjer (professor i matematisk statistik), Johan Eddebo (fil dr i religionsfilosofi), Sebastian Ibstedt (fil dr i mikrobiologi).

För frågor och mer info, använd kontaktformuläret längst ner på konferenssajten. Varmt välkomna med till en konferens som förhoppningsvis kan fortsätta växa och få betyda mycket för många svenska kristna!

Dela innehållet